Fasole frecata(batuta)

de rivka in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2010 | 8800 vizualizari

 

Toata lumea are metoda proprie si stie cum se face fasolea frecata, hai sa va pun totusi si reteta mea caci e yammieeee.;)
Fasolea e fasole alba romaneasca adusa de mine special cu sacul :) din Romania, pt fasolica batuta.

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr fasole alba romaneasca
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari de iarna
  • 1 lingurita pasta ardei iuti(sambal)
  • 1 conserva mica pasta tomate
  • sare dupa gust
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata(batuta):

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se alege de boabele atinse, se pune intr-un castron cu apa rece de seara pana a doua zi.

A doua zi se arunca apa in care a stat, se aseaza in apa curata la fiert .Intr-o oala separata se aseaza apa la fiert.

Cand fasolea a dat cateva clocote se arunca apa , se adauga apa clocotita in prealabil peste si se lasa la fiert sub capac cca 2 ore, impreuna cu 2 morcovi mari de iarna si 2 catei usturoi.

Cand e fiarta se procedeaza in felul urmator: se scurge de apa (intr-o craticioara, nu se arunca apa) si se bate cu batatorul de cartofi pana devine pastoasa, daca aveti mixer puteti sa o si mixati sa fie cat de fina va place.

Intr-o oala separat se pun la calit in cateva linguri de ulei de masline cele 2 cepe mari tocate marunt, cei 2 catei de usturoi zdrobiti, la foc mic, amestecandu-se continuu sa nu se arda ceapa, pana devine moale sticloasa.

Cand ceapa e sticloasa se adauga fasolea frecata inainte, si apa pastrata de la scursul fasolii, lingurita de pasta de ardei iuti(sambal) si pasta de tomate si la foc mic , amestecandu-se sa nu se prinda se mai dau 2, 3 clocote.

Se potriveste si gustul cu sare(dupa gust eu nu prea sarez mancarurile, pune fiecare cat ii place sotul mananca nesarat)

Se serveste calda sau rece, rece e cea mai yammieeee :) , pe paine proaspata, langa muraturi sau cum va place.

Mie imi place simpla rece pe paine langa muraturi sau ardei copti , sotului i-am prajit in 1 lingura de unt niste kaizer afumat adus din Romania bineinteles! (minunat) si langa salata de ardei capia copti.

Una dintre mancarurile mele preferate,minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata(batuta)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

rivka 1

02.06.2010, 21:16

nadina vai mie nu-mi plac teletubbies delooooooc dar sunt pt copii de varsta fff mica deci nu mie trebuie sa-mi placa, am pus poza la distractie .

sylvia am gustat kaizerul separat, dar fasolica totusi am mancat fara carne asa imi place mie , chiar e buna nu prea cunosc lume care sa nu-i placa fasolea !
si adevarul e ca fasolea asta romaneasca luata de pe piata e asa buna pt asa ceva si pt ciorba de fasole ca e asa untoasa.

Bunica 1

02.06.2010, 21:28

Ai venit acum cu fasolea asta buna rau sa faci pofta la toata lumea uf ce fata! E super fasolea facuta de tine . Si eu o fac aproape la fel ( nu prajesc ceapa) , dar n-am mai facut de un an. Asa ca am venit repede la tine, cu tacam cu tot.

elena1988 1

08.02.2011, 13:58

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi deliciosi